Συχνές ερωτήσεις

 

Πώς μπορώ να ακυρώσω την κράτησή μου;

Μπορείτε να κάνετε αλλαγές στην κράτησή σας έως και 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα παραλαβής. Για να τροποποιήσετε την κράτησή σας, συνδεθείτε στο "Η κράτησή μου" χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που περιέχονται στο email επιβεβαίωσης. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην κράτησή σας online, χρησιμοποιήστε την παραπάνω φόρμα τροποποίησης/ακύρωσης.

Μπορώ να κάνω αλλαγές στην κράτησή μου;

Μπορείτε να κάνετε αλλαγές στην κράτησή σας έως και 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα παραλαβής. Για να τροποποιήσετε την κράτησή σας, συνδεθείτε στην ενότητα "Η κράτησή μου" του ιστότοπού μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που περιέχονται στο email επιβεβαίωσης.

Οι ώρες πτήσης μου έχουν αλλάξει, τι πρέπει να κάνω;

Εάν ο αριθμός της πτήσης σας ή οι ώρες πτήσης σας αλλάξουν, συνδεθείτε στο "Η κράτησή μου" για να τροποποιήσετε την κράτησή σας ή συμπληρώστε την παραπάνω φόρμα τροποποίησης/ακύρωσης.

Πού θα συναντήσω τον οδηγό στο αεροδρόμιο;

Ο οδηγός θα περιμένει μέσα στο σαλόνι αφίξεων του αεροδρομίου, κρατώντας μια πινακίδα που δείχνει το όνομά σας. Οι ακριβείς πληροφορίες για το σημείο συνάντησης θα συμπεριληφθούν στο email επιβεβαίωσης της κράτησής σας και στο eTicket.

Τι γίνεται αν δεν μπορώ να βρω τον οδηγό μου;

Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τον οδηγό σας, καλέστε τον αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης που παρέχεται στο email επιβεβαίωσης της κράτησής σας και στο eTicket.

Τι συμβαίνει εάν η πτήση μου καθυστερήσει;

Ο οδηγός θα παρακολουθεί την πτήση σας για καθυστερήσεις. Εάν η πτήση σας καθυστερήσει, η κράτησή σας θα ενημερωθεί αυτόματα. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι η ενημέρωση για τη νέα ώρα άφιξης εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα.

Πού θα συναντήσω τον οδηγό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό;

Ο οδηγός θα σας συναντήσει στην περιοχή αφίξεων του σιδηροδρομικού σταθμού, κρατώντας μια πινακίδα που δείχνει το όνομα του κύριου επιβάτη. Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τον οδηγό, καλέστε τον αριθμό επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης που παρέχεται στο email επιβεβαίωσης.

Ταξιδεύω με εξοπλισμό σκι, υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις;

Εάν ταξιδεύετε με εξοπλισμό σκι, δώστε λεπτομέρειες όπως το είδος και το μέγεθος στην ενότητα Ειδικές οδηγίες. Εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, δεν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις για τον εξοπλισμό σκι. Επιλέξτε ένα κατάλληλο όχημα για το μέγεθος της ομάδας και την ποσότητα αποσκευών.

Παρέχετε παιδικά καθίσματα;

Παιδικά καθίσματα είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος. Μπορείτε να ζητήσετε παιδικά και βρεφικά καθίσματα στην ενότητα Extras της σελίδας κρατήσεων.

Ποιο είναι το μέγεθος μιας μεσαίας και μικρής βαλίτσας;

Το μέσο ύψος των μεσαίων αποσκευών είναι περίπου 76 cm / 30 ίντσες και το πλάτος περίπου 45 cm / 18 ίντσες. Οι μικρές αποσκευές ή οι χειραποσκευές έχουν ύψος περίπου 48 cm / 19 ίντσες και πλάτος περίπου 32 cm / 13 ίντσες. Εάν έχετε μεγάλες ή μεγάλου μεγέθους αποσκευές, παρακαλούμε προσδιορίστε τις διαστάσεις στο πεδίο ειδικών οδηγιών της φόρμας κράτησης.

Θα μοιράζομαι το όχημα με άλλους επιβάτες;

Εσείς και η ομάδα σας θα είστε οι μόνοι επιβάτες του οχήματος.

Υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις;

Τυχόν επιπλέον χρεώσεις θα εμφανίζονται κατά την κράτηση. Η συνολική τιμή στην επιβεβαίωσή σας είναι οριστική. Δεν υπάρχουν κρυφά πρόσθετα.

Πρέπει να δώσω φιλοδώρημα στον οδηγό;

Το φιλοδώρημα είναι ευπρόσδεκτο αλλά όχι υποχρεωτικό και αποκλειστικά κατά την κρίση σας.

Καλέστε μας στο: 6944637821
Θα επιβεβαιώσουμε την κράτηση σας και θα σας στείλουμε email.

✔ Για παραλαβή από το αεροδρόμιο
✔ Για μεταφορά στο αεροδρόμιο
✔ Για μεταφορά μεταξύ αεροδρομίων
✔ Για να σας παραλάβουμε από το λιμάνι
✔ Για μεταφορά στον προορισμό σας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες. Αν δεν τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του περιηγητή σας,συμφωνείτε με αυτό.